FI*BravePaw's - kissala

Jo asuessani vielä vanhempieni luona, meillä oli kotona siperiankissoja. Rotu on minulle tuttu 2011 vuodesta lähtien ja on heti alkuun jo varastanut sydämeni. 2015 syksyllä luokseni muutti ensimmäinen oma siperiankissani Simba (FI*Alizarin Dumbledore). Tällöin minua ei vielä kiinnostanut niinkään näyttelyissä käyminen. Simba kuitenkin vaikutti kaipaavan kissa seuraa itselleen. Ja 2017 alku vuodesta alkoi neva masquerade uroksen etsiminen, ensisijaisesti lemmikiksi. Kävi kuitenkin niin, että Nemo (FI*Pikku-Priin Charizard) muutti meille sijoitusuroksena ja tästä alkoi myös näyttelyharrastus, joka vei minut mukanaan.

Kasvattajalta sain tukea ja neuvoa sijoitusuroksen kanssa asumisesta ja yks kaks meille muuttikin jo toinen sijoitusuros 2018 keväällä, Hercules (FI*Pikku-Priin Finlandia). 2019 kissalukumme kasvoi vielä yhdellä sijoitusuroksella Kodalla (FI*Pikku-Priin Great Polka). Ja nyt oli koossa neljän kissan lauma, joista Koda on tällä hetkellä enää ainut leikkaamaton uros. Menoa ja vilskettä on ollut kotona kun neljä isoa urosta juoksee kilpaa. 

Kasvatustoiminnasta aloin itse kiinnostumaan 2020 vuoden aikana ja päätin käydä kasvattaja kurssin 2021 alku vuodesta. Kasvatan sekä nevoja, että siperiankissoja. Kissalani ensimmäiset naaraat on haettu Puolasta. Lisäksi olen hakenut Ruotsista neva uroksen ja kissalamme tuorein vahvistus on siperiankissa uros Tsekistä.

Minulle kissat ovat ensisijaisesti perheenjäseniä ja tämän vuoksi ei kotona jo olevista kastraateistamme tulla luopumaan vaan kissat saavat olla luonamme loppu elämänsä. Pyrinkin tämän vuoksi etsimään luotettavia sijoituskoteja ajoittain naaraille, sekä uroksille. Näin kissalukumme kotona ei kasva liian suureksi ja saamme nauttia ihanista perheenjäsenistämme! Tällä hetkellä kasvatuksessani olevat kissat asuvat kaikki sijoituskodeissa, joiden kanssa olen aktiivisesti yhteyksissä. 

Olen aktiivisesti mukana rotuyhdistystoiminnassa Suomen Neva Masquerade Kissat ry:ssä (https://www.suomennevat.net/). Olen toiminut vuonna 2020 yhdistyksen hallituksessa sihteerinä. Minut valittiin yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2021 ja olen jatkanut samaisessa roolissa vuonna 2022, sekä jatkan myös nyt vuonna 2023. Yhdistystoiminnan kautta osallistun aktiivisesti Suomen Kissaliiton järjestämiin webinaareihin ja kokouksiin. Myös yhdistystoiminta on vienyt minut mukanaan.

Näyttelyissä käyn aktiivisesti kissojeni kanssa ja mielelläni opastan uusia näyttely harrastajia. Minulle voi vaikka etukäteen laittaa viestiä, jos näyttelyissä kaipaa opastusta. Kerron myös mielelläni yleisölle tietoa rodusta.